Трибина – безбедност саобраћаја „Деловање учесника након саобраћајне незгоде“

Већина људи је свесна да безбедност учесника у саобраћају зависи од њих самих, тако да јој се придаје све већи значај. Због тога се ми, чија је ужа струка саобраћај, трудимо да би нашим знањем утичемо на позитивне ставове и подигнемо свест свих учесника у саобраћају.

Органи који су задужени за безбедност саобраћаја покушавају на све начине да нас информишу и објасне озбиљност ситуације. Због своје непажње или непажње других у саобраћају сваког дана људи трпе последице, а данас, или сутра, то можете бити баш Ви.

Један од начина на који  се подиже свест учесника у саобраћају јесу трибине или предавања из те области. Баш на једној таквој трибини били смо и ми. Предавачи на трибини су били представници Агенције за безбедност саобраћаја и Црвеног Крста из Новог Сада.

Сама Трибина је одржана у свечаној сали Општине града Краљева, где смо љубазно дочекали. Агенција је,  у оквиру националне кампање „УМ на ДРУМ“, покренула  пројекат за младе на тему „Деловање након саобраћајне незгоде“. Циљ је био да се средњошколцима објасни важност адекватног деловања у случају да наиђу или се затекну на месту саобраћајне незгоде.

Нагласили су нам оно што је најбитније у таквим ситуацијама. Представник Црвеног Крста се потрудио да нам објасни како правилно да поступимо након саобраћајне незгоде. Свако од нас је радио анонимну анкету из безбедности саобраћаја за коју смо добили пре и после трибине, како бисмо показали колико смо научили.

Након одржане трибине били смо пуни утисака. Научили смо нешто ново и обновили научено. Схватили смо да та знања треба да пренесмо на друге учеснике у саобраћају, поготово на младе возаче, како бисмо им подигли свест и упутили их на правилно размишљање и поступање.

Маркићевић Данијел 3-1

Матовић Анђела 3-1

(Visited 136 times, 1 visits today)