Трибина „Још увек возим“

Електро-саобраћајна техничка школа „Никола Тесла“ , Агенција за безбедност саобраћаја и Савет за безбедност саобраћаја града Краљева, у сарадњи са Славишом Савићем, председником удружења параплегичара мачванског округа, организовала је online трибину на тему безбедности саобраћаја под називом „Још увек возим“ Трибина је саставни  део велике кампање ,,Ум на друм“ Агенције за безбедност саобраћаја, а учесници су били ученици завршних разреда Електро-саобраћајне школе ,,Никола Тесла“. Циљ трибине је да укаже на важност безбедног понашања у саобраћају.

Трибина је одржана online, 17. марта 2021. године са почетком у 12 часова и трајала је 90 минута. Трибини се прикључио већи број наставника као и 83 ученика саобраћајне струке.

Eдукативна трибина намењена је средњошколцима (ученицима треће и четврте године средње школе), који тек улазе у свет возача. Организована је у циљу повећања свести младих о значају безбедне и сигурне вожње. На трибини, учесницима се обратио Вељко Ћурчић из Агенција за безбедност саобраћаја, а његово обраћање младим људима, слоганом и њима разумљивим порукама, имало је за циљ да се што више приближи тој циљној групи. Са учесницима трибине дискутовало се о значају везивања појаса, штетности употребе мобилног телефона током вожње, опасностима које доноси брза вожња и вожња под дејством алкохола, али и о искуствима која су присутни имали у вези са саобраћајем. Славиша Савић из Удружења параплегичара мачванског округа, је преношењем своје животне приче, односно саобраћајне незгоде коју је доживео управљајући аутомобилом, указао младима на неопходност савесног понашања, пре него што било ко од њих заузме позицију возача. Хвала свим учесницима трибине на њиховом доприносу.

(Visited 36 times, 1 visits today)